İşitme cihazınız yaza hazır mı?
May 01

İşitme cihazınız yaza hazır mı?

Yaz geliyor, havalar ısınmaya başladı. Sıcak havalarla birlikte daha fazla ter ve nem oluşumu işitme cihazlarınız için tehlikeli olabilir.

İşitme cihazlarınızı dış etkenlerden korumanız arıza problemleri yaşamadan uzun yıllar daha verimli olarak çalışmasını sağlayacaktır. Böylece hem işitme cihazlarınızdan ayrı kalmaz hem de tamir masraflarıyla uğraşmazsınız.

Sıcak havalarda işitme cihazlarınızı korumanız için temel bazı tavsiyelerimiz olacak, bu tavsiyelere dikkat ederek daha keyifli ve sorunsuz bir yaz geçirebilirsiniz.

• Ara ara işitme cihazınızı kuru bir bez, peçete ya da Temizleme Mendili ile silin
• Güneş kremi, deodorant, sinek kovucu sprey gibi ürünleri kullanırken işitme cihazınızı koruyun
• Banyo, havuz ve deniz gibi ıslak yerlerde işitme cihazınızı saklama kutusunda muhafaza edin
• Kulak kalıbı, hortum, boynuz, filtre ve kubbe gibi parçaların kuru, temiz ve tıkanmamış olmasına özen gösterin.
• İşitme cihazı pillerinizi kuru ve serin yerlerde muhafaza edin. Akşam yatarken işitme cihazınızın pil yuvasını açık bırakarak hava almasını sağlayın.
•  Nem Alıcı Kapsül‘ü daha sık kullanarak ter ve nem sebebiyle işitme cihazınızda oluşan oksitlenmeyi engelleyebilirsiniz.

Tüm bunların dışında işitme cihazlarınızı senede bir kez bakım yaptırmanız elektronik parçalar üzerinde oluşan oksitlenme, çürüme, temassızlık gibi problemlerin çözülmesine yardımcı olarak işitme cihazınızın kullanım ömrünü uzatacaktır.

İşitme cihazlarınıza iyi bakın 🙂